Timo Harju

Timo Harju ”Karate är en utmaning”

Född: 1984

Yrke: Studerande

Ända sedan barndomen har det funnits många sporter med i mitt liv. Allt från redskapsgymnastik till pingis, ishockey och korgboll. Sähly var länge min favorit och senare också simning. Jag ville testa något nytt och hade ingen tidigare erfarenhet av kampsport. En kompis som börjat träna karate uppmanade mig att komma med på en träning. Det passade mig utmärkt, ny som jag var på studieorten!

Min första karateträning motsvarade inte alls mina förväntningar. Jag hade inte trott att atmosfären skulle vara så avslappnad. Parallellt med karaten höll jag fortsättningsvis på med många andra sporter och då armén kallade blev det en paus i träningen. Då jag återgick till studierna fick karaten småningom allt större betydelse.

Karate har lärt mig att behärska min kropp bättre. Träningen är en utmaning eftersom framstegen inte sker på en vecka eller en månad. Utvecklingen kommer med åren och det är fint att hela tiden få nya aha-upplevelser fast det gått nästan tio år sedan första träningen. Samtidigt som jag själv utvecklas så får jag numera också som ledare se andra göra framsteg.

Karate är dessutom en bra motvikt till mina studier i psykologi och min karriär som trummis i bandet Synestesia!